Station Hollands Spoor Den Haag

Opdrachtgever Gemeente Den haag
Plaats Den Haag
Periode 2017 - Heden
Gebruiker
Renovatie
Nieuwbouw
Overheid

Projectomschrijving

 

Nieuw entree Station Hollands Spoor

Station Den Haag Hollands Spoor krijgt aan de kant van Laakhaven een nieuwe stationsentree. In april 2017 is begonnen met de voorbereidingen van de bouw van deze entree. Er komt aan de kant van de Waldorpstraat een nieuw stationsplein en een nieuwe ingang naar de perrontunnel. Deze tunnel is verbonden met de bestaande perrontunnel naar de stationshal aan de centrumzijde. Langs de spoorzijde van het nieuwe plein aan de Waldorpstraat komen winkels met daarop een stallingsdek voor 2.500 fietsen. In de nieuwe perrontunnel komen ook aan de Laakzijde OV-chipkaart poortjes.

Wij, als Overdevest Adviseurs, voelen ons bevoorrecht dat we aan dit project mogen meewerken.

Werkzaamheden

Ontwerpen en adviseren van de volgende installaties:

  • Rioleringsinstallaties (terrein, hwa en vwa)
  • Waterinstallaties
  • Brandbestrijdingsinstallatie (sprinker mist installaties)
  • Klimaatinstallaties (verwarming, ventilatie, koelinstallatie en regelinstallatie)
  • Elektrische installatie, communicatie-, brandmeld- en beveiligingsinstallatie.
  • Onderzoeken, inventariseren mogelijkheden installaties incl. EPC studie (fase 0).
  • Voorlopig Ontwerp incl. kostenindicatie t.b.v. VO-fase (fase 1)
  • Omgevingsvergunningstekeningen en berekeningen (fase 2)
  • Definitief Ontwerp incl. kostenindicatie (fase 3)