Parking Westpolder in Berkel en Rodenrijs

Opdrachtgever Gemeente Lansingerland
Plaats Berkel en Rodenrijs
Periode
Gebruiker
Nieuwbouw
Parkeergarage

Projectomschrijving

In opdracht van de gemeente Lansingerland heeft BBVE Architecten bij station Westpolder, metrostation randstadrail Rotterdam – Den Haag vv een parkeergarage ontworpen. Dit om aan de parkeerdruk van het huidige moment te voldoen. Het ontwerp is uitgegaan van een open maar toch visueel een gesloten structuur. Opgelost door een duidelijke front entree herkenbaar en aansluitend bij het station, en de zijgevels uit te voeren in verticale Cor-ten stalen lamellen variërend van grote en golvend aangebracht, voor een goede inpassing in het landschap. De opdracht was een 2 laagse parkeervoorziening, uitgaande van 50 parkeerplaatsen per laag, rekening houdend met een mogelijke uitbreiding van nog eens 50 parkeerplaatsen.

Opdrachtgever: Gemeente Lansingerland

Aannemer: Mierlo Bouw en Ontwikkeling

Beeldmateriaal: JG Staalbetonvloeren BV.

Architect: BBVE Architecten

Construction: IMD

Beeldmateriaal: JG Staalbetonvloeren BV.

 

Wij, Overdevest Adviseurs, zijn bevoorrecht dat we onderdeel mochten zijn van dit project.