Crematorium Yarden Huis Barbant te Oosterhout

Opdrachtgever Yarden Vastgoed
Plaats Oosterhout
Periode 2015
Gebruiker
Nieuwbouw
Crematorium

Projectomschrijving

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout is het 1e crematorium van Yarden in Noord-Brabant. Het eigentijdse en toegankelijke pand is modulair gebouwd van duurzaam Accoya hout en ingedeeld volgens het plug-and-play-principe. Hierdoor is het gebouw eenvoudig groter of kleiner te maken, waarbij het milieu minimaal wordt belast. Ook is het gebouw grotendeels zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op het dak.

Yardenhuis van Brabant beschikt over één aula en één restaurant.

De aula van het crematorium heeft 150 zitplaatsen. Dit aantal is met de ontvangstruimte erbij uit te breiden naar 300 zitplaatsen. Vanuit de aula heeft u een uitzicht over de prachtige vijver en de bosrijke omgeving waarin het crematorium en uitvaartcentrum zich bevinden.

Opdrachtgever: Yarden Vastgoed

Ontwerp: de Groot Vroomshoop i.s.m. Panoptic Architecten Rotterdam.

Door intensieve samenwerking met ontwerpteam en bouwteam is dit project naar tevredenheid van de opdrachtgever in gebruik genomen. Wij, Overdevest Adviseurs zijn bevoorrecht dat wij onderdeel mochten zijn van dit mooie project.

Werkzaamheden

Ontwerpen en adviseren van de volgende installaties:

  • Rioleringsinstallaties (terrein, hwa en vwa)
  • Waterinstallaties
  • Brandbestrijding installatie (sprinkler mist installaties)
  • Klimaatinstallaties (verwarming, ventilatie, koelinstallatie en regelinstallatie)
  • Elektrische installatie, communicatie-, brandmelding- en beveiligingsinstallatie.
  • Onderzoeken, inventariseren mogelijkheden installaties (fase 0).
  • Voorlopig Ontwerp incl. kostenindicatie t.b.v. VO-fase (fase 1)
  • Omgevingsvergunning tekeningen en berekeningen (fase 2)
  • Definitief Ontwerp incl. kostenindicatie (fase 3)
  • Contractdocumenten in bouwteam (fase 4)
  • Prijscontrole (fase 5)
  • Directievoering, Uitvoeringsbegeleiding en toezicht (fase 6)

 

YARDEN Huis Brabant is grotendeels zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op het dak.