Crematorium Duin en Bollenstreek te Lisse

Opdrachtgever Mens
Plaats Lisse
Periode 2014 - heden
Gebruiker Crematorium Duin en Bollenstreek
Nieuwbouw
Crematorium

Projectomschrijving

In opdracht van de crematorium Duin en Bollenstreek heeft Overdevest Adviseurs een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een optimale duurzame crematorium te Lisse. Het crematorium is voorzien van een goed doordacht duurzaam concept, uitgaande van hergebruik van warmte van de ovens i.c.m. warmtepompen en de daarbij behorende opslagcapaciteit, zonnepanelen, WTW ventilatie met CO2 regeling en koppeling/beheer op afstand, LED verlichting e.d. Het crematorium heeft hierdoor een hoge duurzaamheidsfactor en een lage EPC score.

Het crematorium ligt tussen de bollenvelden in het buitengebied van Lisse. Het terrein is opgedeeld in drie delen: entree, gebouw en herdenken.

Het gebouw is bestaat uit vier delen, van elkaar gescheiden door gangen. Afscheid nemen, de plechtigheden en condoleren zijn privé en spelen zich af in besloten kring. Om die reden zijn de gevels van het gebouw grotendeels gesloten. Daar waar de gevels wel open zijn, is een scherm van houten schijven aangebracht om inkijk vanaf buiten te beperken. Een serie van patio’s voorziet de ontvangst- en condoleancekamers van daglicht.

Werkzaamheden

Ontwerpen en adviseren van de volgende installaties:

  • Rioleringsinstallaties (terrein, hwa en vwa)
  • Waterinstallaties
  • Brandbestrijdingsinstallatie (sprinker mist installaties)
  • Klimaatinstallaties (verwarming, ventilatie, koelinstallatie en regelinstallatie)
  • Elektrische installatie, communicatie-, brandmeld- en beveiligingsinstallatie.
  • Onderzoeken, inventariseren mogelijkheden installaties (fase 0).
  • Voorlopig Ontwerp incl. kostenindicatie t.b.v. VO-fase (fase 1)
  • Omgevingsvergunningstekeningen en berekeningen (fase 2)
  • Definitief Ontwerp incl. kostenindicatie (fase 3)
  • Contractdocumenten in bouwteam (fase 4)
  • Prijscontrole (fase 5)
  • Directievoering, Uitvoeringsbegeleiding en toezicht (fase 6)

Door intensieve samenwerking met ontwerpteam en bouwteam is dit project naar tevredenheid van de opdrachtgever in gebruik genomen. Wij zijn trots dat wij onderdeel mochten zijn van het team.

Het hergebruik van de warmte vanuit de crematieovens verzorgt een ideaal en duurzaam klimaat